Een paar dagen weg naar zee, dan is een strandhotel natuurlijk een prachtige locatie om een vakantie te boeken. Zoals de naam doet vermoeden, ligt een strandhotel altijd direct aan het strand. Dat nodigt uit tot lange strandwandelingen, zwemmen in de zee of heerlijk op het strand liggen. In welk jaargetijde wil jij op vakantie naar een strandhotel? Het maakt eigenlijk niets uit want een vakantie aan zee in één van de mooiste strandhotels is het hele jaar door enorm genieten

Veel strandhotels hebben uitzicht op zee. Wat is er nou fijner dan ’s ochtends wakker worden en direct vanuit bed de zee zien. Natuurlijk is het helemaal heerlijk als je een lekker ontbijt kunt nuttigen in het hotel en dan natuurlijk weer een fijne dag op het strand.

Kurhaus: bekendste strandhotel in Nederland

Zeg je strandhotel in Nederland, dan zeg je natuurlijk het Kurhaus. Dit statige hotel is toonaangevend aan de boulevard in Scheveningen en is echt een aanrader. Het Kurhaus is een prachtig hotel, zowel van binnen als van buiten en zeker een bezoekje waard. Overnacht je in dit hotel, dan waan je je al snel een prins of prinses. Het Kurhaus beschikt over veel faciliteiten waaronder een binnenzwembad, sauna en fitness. Ook voor de zakelijke bezoeker heeft het Kurhaus volop faciliteiten zoals vergaderruimtes en goede WiFi. Tijdens of na afloop van de vergadering kun je dan nog even ontspannen langs het strand wandelen.

Ontspan in de mooiste strandhotels

Overal langs de Nederlandse kust kun je overnachten in fijne hotels die direct aan het strand liggen. In Zandvoort heb je bijvoorbeeld het Centerparcs hotel met 4 sterren of breng een bezoek aan het gezellige Egmond aan Zee met Strandhotel Golfzang. Ook in Zeeland vind je diverse mooie strandhotels, bijvoorbeeld Strandhotel Westduin in Koudekerke of Strandhotel Bos en Duin in Oostkapelle.

Naast de hotels in Nederland vind je uiteraard ook mooie strandhotels in landen om ons heen. Neem gerust eens een kijkje op Hotelhero. Wij zoeken altijd de mooiste hotels voor je.

Hou jij van de zee en kun je hier nooit genoeg tijd doorbrengen? Dan is een verblijf in een strandhotel zeker aan te raden.

Onze top 10 strandhotels op een rijtje

  1. Kurhaus Scheveningen
  2. Strandhotel Westduin
  3. Strandhotel Seeblick
  4. Corsendonk Duinse Polders – Blankenberghe
  5. Strandhotel Vigilante
  6. Stad- en strandhotel Elisabeth
  7. Westcord Strandhotel Seeduyn
  8. Marienlyst Strandhotel
  9. Center Parcs Strandhotel Zandvoort
  10. Strandhotel Golfzang