Veel mensen hebben behoeften aan een weekendje weg omdat ze even de tijd moeten hebben om terug de batterijen op te kunnen laden. Hoe kan dat nu beter dan door het boeken van een verblijf in een wellnesshotel? Door de jaren heen zijn er verspreid over Nederland heel wat prachtige hotels verrezen die bepaalde wellnessfaciliteiten aanbieden aan hun gasten. Het kan daarbij gaan om een eenvoudig wellnesscentrum, maar er zijn ook hotels die je op vlak van wellness werkelijk alles bieden waar je ook maar enigszins van kan dromen. Zou jij ook graag lekker willen kunnen genieten in een prachtig hotel met wellnesscentrum en wil je daarom graag ontdekken wat nu op dit vlak de interessantste mogelijkheden in Nederland zijn? Wij laten je op deze pagina graag kennismaken met de beste wellnesshotels voor het boeken van een heerlijk ontspannend weekendje weg!

Ongetwijfeld één van de bekendste en tevens ook beste wellness hotels van Nederland luistert naar de naam ‘Thermen Bussloo‘. Dat dit wellness hotel over zo’n aanzienlijke populariteit beschikt is grotendeels het gevolg van het feit dat ze reeds meermaals werd uitgeroepen tot beste wellness van het land. Het voorzieningsniveau is hier dan ook van een uitstekende kwaliteit. Als gast kan je een keuze maken uit heel wat verschillende sauna’s en natuurlijk is er ook een zwembad aanwezig en een hamam en diverse bubbelbaden. Wil je ook graag een beauty- of massage behandeling kunnen ondergaan? Ook dat is perfect mogelijk. Ook de ligweide in de tuin of aan het strand zorgen er voor dat mensen hier ten volle kunnen genieten en ontspannen. Wil je tijdens een weekendje weg in dit hotel ook kunnen genieten van een lekkere maaltijd? Daarvoor kan je een keuze maken uit in totaal drie restaurants.

2.) Thermen Soesterberg

Thermen Soesterberg heeft alles in huis om er voor te zorgen dat je tijdens jouw weekendje weg heerlijk kan genieten van alles wat de wondere wereld van wellness tegenwoordig te bieden heeft. In Thermen Soesterberg kan je dan ook een keuze maken uit tal van bijzondere wellness voorzieningen. Het gaat hierbij niet alleen om een speciale kruidensauna, maar bijvoorbeeld ook om een panorama- en vijversauna. Beiden bieden je overigens een geweldig mooi uitzicht op het buitenzwembad of het zogenaamde beukenbos. Na afloop kan je een duik nemen in het verwarmde binnen- of buitenzwembad. Wil je graag tijdens je weekendje weg ook een echt prikkelende ervaring ondergaan? In dat geval ben je daarvoor in de aanwezige koelgrot aan het juiste adres.

3.) Sauna & Beauty de Heuvelrug

Volgens velen is Sauna & Beauty de Heuvelrug het meest ultieme verwenadres van Nederland. Je waant je hier dan ook meteen in één van de badhuizen van het Midden-Oosten. Niet alleen kan je hier gebruikmaken van tal van verschillende sauna’s, wat bovendien ook te denken van een dompelbad, een Turks stoombad en een verwarmd binnenzwembad en natuurlijk ook een hamam en een Ghassoul? Tijdens een weekendje weg in Sauna & Beauty de Heuvelrug kan je er zelfs voor kiezen om een eeuwenoud modderritueel te ondergaan. Werkelijk alles is hier dus voor handen om er voor te zorgen dat je na afloop van jouw weekend terug vol goede moed en met terug volledig opgeladen batterijen huiswaarts kan keren.

4.) Thermen Berendonck

Het volgen verwenadres waar je prima terecht kan voor een ontspannend weekendje weg luistert naar de naam ‘Thermen Berendonck‘. Dit verwenadres is gelegen in Nijmegen en biedt een ruime keuze aan tal van verschillende sauna’s. Bovendien zal je kunnen vaststellen dat je hier ook een groot Oosters binnenzwembad kan aantreffen. Enkele sauna’s waar je hier in kan genieten zijn onder meer de Pitta sauna (echt waar), de duizend en één nacht sauna en de zogenaamde Chaay Ghar sauna. Ook de Onam bloemensauna is een bijzonder exemplaar waarin je absoluut met plezier zal gaan ontspannen. In het restaurant waar dit wellness resort over beschikt kan je onder meer genieten van een smaakvolle Indiaanse lunch. Ook is het mogelijk om één van de verschillende arrangementen te boeken waardoor je nog kan genieten van heel wat fijne extra’s.

5.) Thermae 2000

Intens genieten tijdens een weekendje weg in Nederland kan ook perfect gebeuren bij Thermae 2000. Je treft hier overigens één van de weinige wellnesscentra aan in Nederland die over een eigen bron beschikken. Het water is afkomstig van de eigen bron die zich onder het complex bevindt. Dit water zou niet alleen een gunstig effect hebben op je spieren, maar ook op je gewrichten. Wil je graag lekker dobberen? Dat kan in één van de twee grote zwembaden die in het complex zijn terug te vinden. Ook zijn er verschillende bubbelbaden aanwezig en kan je natuurlijk gaan ontspannen in het speciale sauna gedeelte. Tot slot zijn er hier ook drie verschillende eetgelegenheden aanwezig waardoor je tussen al die verwennerij door ook kan genieten van een lekker hapje op maat van jouw wensen.