Heel wat Nederlanders die er graag even een weekendje op uit willen trekken, willen daarvoor bij voorkeur niet te ver rijden. Bovendien geldt voor veel van deze mensen ook dat ze er de voorkeur aan geven om even te kunnen vluchten uit de hectiek van het dagelijks leven. Omwille van deze reden is een regio als Zuid-Limburg een absolute aanrader. Veel mensen willen graag even hun batterijen kunnen opladen en daarvoor leent een natuurlijke omgeving als deze zich natuurlijk uitstekend. Wil jij ook graag een weekendje weg boeken naar het prachtige Zuid-Limburg? Hou dan zeker rekening met de onderstaande 5 interessante tips!

Lekker toeren langs vele pittoreske dorpjes

Een weekendje weg boeken naar Zuid-Limburg betekent voor de meeste mensen dat ze al toerend met de eigen auto een route uitstippelen langs de vele pittoreske dorpjes die hier terug te vinden zijn. Het gaat hierbij om uitnodigende, gezellige dorpjes die worden omringd door niet alleen bossen, maar ook door uitgestrekte weilanden. Onderweg kan je op verschillende plaatsen natuurlijk halt houden om te genieten van een lekker hapje en een drankje. Eén van de misschien wel mooiste routes die je hier kan aantreffen is de zogenaamde ‘Mergellandroute‘. Het gaat hierbij om een route van een mooie 112 kilometer die je meeneemt langs heel wat bijzondere plaatsen. Sowieso een absolute aanrader!

Ontdek de prachtige wandelroutes

Op de website van VVV Zuid-Limburg is het mogelijk om een kaart te downloaden waar tal van mooie wandelroutes op zijn uitgestippeld. Je kan er eventueel ook voor kiezen om deze kaart te downloaden op je smartphone of tablet. Op deze manier kan je precies bijhouden hoeveel kilometer de route precies is die je loopt en kan je altijd ontdekken welke highlights je allemaal onderweg tegen zal komen. Eén van de verschillende wandelroutes die je tijdens je weekendje weg in Zuid-Limburg kan ontdekken is deze rond Epen. Deze wandelroute is 5,9 kilometer lang en neemt je mee dwars door het zogenaamde Geuldal. Voor fervente wandelaars is dit absoluut een zeer mooie wandeling om te maken in deze regio.

Breng een bezoek aan de historische plaats Eijsden

Een weekend weg beleven in Zuid-Limburg is eigenlijk ook niet compleet wanneer je geen bezoek hebt gebracht aan de historische plaats Eijsden. Je kan hier een mooie wandeling maken langs de Maas en het Kasteel van Eijsden. Na afloop kan je een lekkere borrel drinken op één van de verschillende terrasjes die zich in de Diepstraat bevinden. Het leven is goed in Zuid-Limburg en het wordt nog mooier wanneer je even halt houdt bij deze historische locatie.

Valkenburg, de beste uitvalsbasis voor een bezoek aan Zuid-Limburg

Van alle verschillende steden of dorpen die je in Zuid-Limburg terug kan vinden wordt Valkenburg vaak omschreven als de perfecte uitvalsbasis. Wat veel mensen niet weten is dat het toerisme reeds vanaf het begin door de aderen stroomt van deze stad. De eerste VVV ooit werd dan ook geopend in Valkenburg. Valkenburg is niet alleen een erg leuk dorpje om te gaan ontdekken, daarnaast is ze ook bij uitstek de beste uitvalsbasis voor een bezoek aan het glooiende, Zuid-Limburgse landschap.

Het spreekt voor zich dat je in Valkenburg een keuze kunt maken uit een groot aantal verschillende hotels waardoor er ook voor wat het verblijfadres betreft voor iedereen een accommodatie naar wens kan worden geboekt. Bekijk de hotels in Valkenburg.

Maastricht, je kan er eigenlijk niet omheen

Eén van de meest uitnodigende steden in Zuid-Limburg is ongetwijfeld Maastricht. Je treft deze stad aan op slechts een kwartiertje rijden van Valkenburg. Enkele absolute aanraders zijn de terrasjes die zich op het Vrijthof bevinden, maar wat bovendien ook te denken van de vele gezellige winkelstraten? Maastricht is absoluut zeer geliefd bij toeristen en het charmante karakter van deze plaats zit daar ongetwijfeld voor iets tussen. Ook voor de cultuurliefhebber heeft Maastricht overigens heel wat moois in petto. Een absolute aanrader is de route die je de mooiste plekjes van het zogenaamde Sphinxkwartier laat ontdekken. Ook een bezoek aan de zogenaamde Sphinx galerij is een absolute aanrader te noemen.

Boek direct een hotel in Maastricht

Een hotel boeken voor jouw weekend weg naar Zuid-Limburg

Zoals in dit artikel reeds aangegeven is het zo dat je in Zuid-Limburg heel wat uitnodigende hotels terug kan vinden. In welk hotel jij uiteindelijk gaat verblijven zal natuurlijk grotendeels worden bepaald door jouw persoonlijke voorkeur(en). Wij hebben in ieder geval enkele absolute toppers voor je uitgezocht die we graag aan je voor willen stellen:

De toeristische infrastructuur van Zuid-Limburg is behoorlijk uitgebreid waardoor ze voor iedereen wat wils te bieden heeft. Of je nu met andere woorden graag wil vertoeven in een luxueus 4-sterrenhotel of je gewoon voordelig wil kunnen logeren in een kleinschalig hotel, het behoort in deze fantastische en uiterst gezellige regio allemaal tot de mogelijkheden!